ŞUBAT

08.03.2024 21

E-twinning ekibi olarak Şubat ayı etkinliklerini tamamladık ve böylece öğrencilerim çevre ve küresel ısınma hakkında daha fazla şey öğrendiler, alışkanlıklarını değiştirmeleri ve gezegenimizi ve kendimizi korumamız gerektiği konusunda farkındalıklarını arttırdılar.  Tüm etkinlikleri ilginç ve aynı zamanda zorlayıcı buldular ve hepsinden önemlisi proje paydaşlarımızdan İtalyan, Sırp ve diğer Türk ortaklarımızla sanal ortamda tanışma fırsatını yakaladılar. Öğrencilerim İngilizce iletişim kurma fırsatı buldular ve böylece sadece sosyal becerilerini değil dil becerilerini de geliştirdiler.

İşte öğrencilerimizin Şubat ayıda tamamladıkları birbirinden ilginç ve Yapay Zeka ile ilişkilendirilmiş  Küresel iklim krizi çalışmaları.

ChatGpt

ChatGpt ile işbirliği yapan Hüseyin, önce dünya genelinde küresel iklim krizinden en çok etkilenen ve tehdit altında olan yerleri araştırdı. Daha sonra elde ettiği bilgileri daraltarak küresel iklim krizinden en çok etkilenen 2. şehrin Hindistan'ın Delhi şehri olduğunu tespit etti. Delhi'nin sorunlarını, bireysel ve toplumsal olarak alınabilecek önlemleri listeleyerek proje paydaşları ile paylaştı.

Bing Image Creator

Hafsa önce küresel iklim krizi, su krizi ve benzeri çevre sorunları hakkında araştırma yaptı. Ardından bu araştırmanın ışığında doğru ipuçlarını kullanarak Bing Image Creator aracılığıyla insanların ilgisini çekecek çarpıcı görseller oluşturmayı başardı.

Öğrencimizin oluşturduğu görsel proje kapsamında oluşturulan sanal sergide yerini aldı.

https://www.artsteps.com/curate/65df50b1496af3d4041e3076/3

Gamma Team – Carbon Ayakizi Hesaplama

Hazırlıklarını tamamlayan ve gerekli araştırmaları yapan Cemre, kendisinin ve arkadaşlarının karbon ayak izini hesapladı.

Kelime Bulutu

Elif, küresel iklim krizi, su krizi ve diğer çevre sorunları hakkında araştırma yaptıktan sonra ilgili kelimeleri derleyerek bir liste oluşturdu. Ardından yapay zeka yardımıyla kelime bulutları oluşturdu.

Canva Poster Tasarımı

Asel ve Kayra önce yapay zeka kullanarak küresel iklim kriziyle ilgili uluslararası anlaşma ve protokolleri araştırdı, ardından buldukları sonuçları Canva uygulamasını kullanarak bir poster haline getirdi.

Safer Internet Day

Bir sınıf dolusu öğrenci ile Güvenli İnternet Günü için hazırlanan bulmacayı çözdük ve çok eğlendik. Hem internette nasıl daha güvenli olabileceğimizi tartıştık hem de eğlendik.

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024